diumenge, 27 de febrer del 2011

PIRULETES DE CALAMARS FARCITS DE BOTIFARRA NEGRA



Fa un parell de setmanes que vaig a un curset de cuina a Cal Puntes, una masia dedicada al turisme rural, on també es fan tot tipus de celebracions, emplaçada en un lloc molt bonic del Berguedà.
El curset és a càrrec del cuiner Xevi Poll, de "El taller catering". Us recomano que visiteu la seva web per veure els serveis que ofereixen, així com les fotografies dels plats que fan. Diu que el seu objectiu és donar un servei original, innovador i de qualitat, i crec que aixó ho aconsegueixen molt bé!
El primer dia va estar dedicat als aperitius, i en van cuinar 6 en menys de dues hores. Molt originals i bons! (que els vam poder tastar tots)
El segon dia, 4 arrossos, boníssims. I ara falta el proper dimarts, carn i peix, i l' últim, les postres.
Aquest aperitiu em va impressionar per la seva senzillesa i vistositat, tenia moltes ganes de fer-lo i avui ha estat el dia indicat. Ha tingut molt d' èxit!


INGREDIENTS


2 calamarsets nets
2 botifarres negres
uns quants pinyons
broquetes per enfilar


PREPARACIÓ


Traiem la pell de la botifarra, que pasarem per la paella tallada a trossos amb un mica d' oli.
La triturem i hi afegim els pinyons. Farcim els calamarsets (sense les potes ni les aletes) amb la barreja de botifarra i pinyons.
Emboliquem ben apretat amb film, i ho posem al congelador.


Al cap d' una estona, tallem els calamarsets a rodanxes d' un cm. Hi clavem una broqueta i fregim les piruletes amb l' oli ben calent, un o dos minuts per banda.

dissabte, 19 de febrer del 2011

"MONTADITO" D' OUS FARCITS

M' agrada molt fer-ne, per això em vaig comprar el llibre "MONTADITOS " del Mikel Iribarren amb més de cent receptes per preparar-ne de diferents, per picar abans d' un àpat o per fer un sopar informal a base només de "montaditos " i unes amanides originals per acompanyar. Encara que a vegades són entretinguts de preparar, el resultat s' ho mereix. En aquest cas però, no són difícils de fer i els ingredients segur que els tenim a casa.


INGREDIENTS (per a 8 "montaditos")


8 llesquetes de pa
4 ous durs
2 o 3 pebrots del piquillo en conserva
enciam
8 anxoves
maionesa
oli d' oliva.


PREPARACIÓ


Tallem els ous per la meitat i en separem els rovells, que aixafarem amb una forquilla.
Tallem els pebrots a daus molt petits, els barregem amb els rovells d' ou i amanim amb oli d' oliva.
Farcim els ous.
Untem el pa amb maionesa, posem al damunt una mica d' enciam tallat petit i després l ' ou, a sobre l' anxova. Decorem amb més maionesa. Punxem amb una broqueta o escuradents.

diumenge, 13 de febrer del 2011

CANELONS DE PEIX

Una recepta que em va donar l' Esther, i jo vaig adaptar una mica al gust de casa. És senzilla i surt molt bé.


INGREDIENTS

16-18 plaques de canelons
200 grs. de bacallà dessalat al punt de sal i sense espines
200 grs. de rap
200 grs. de tronquets de cranc
1 ceba no gaire grossa
1 pastanaga
1 porro
3 cullerades de salsa de tomaquet
formatge ratllat i una mica de mantega per gratinar els canelons

Per la beixamel,

1/2 l. de llet
2 cullerades de farina (ben plenes)
1 trosset de ceba
1 cullerada de salsa de tomaquet


PREPARACIÓ

Fem bullir els canelons tal com ens indica el fabricant.
Fem trossets petits del bacallà, el rap i el surimi.
Fem un sofregit amb la ceba, la pastanaga , el porro (tot tallat ben petit) i una mica de sal, afegim la salsa de tomaquet. Afegim el peix i esmicolem amb una forquilla. Ho tastem i si cal, hi afegim més sal.
Omplim els canelons amb aquest farcit.
Fem la beixamel: posem oli d' oliva en un cassó i fregim una mica de ceba tallada en un tros. La retirem i afegim les dues cullerades de farina, remenem, deixem fer una mica i afegim la llet tot remenant perquè no quedin grumolls (podem pasar-hi la batedora, si fa falta). Quan és feta hi posem sal, pebre i la cullerada de salsa de tomaquet.
Aboquem per damunt dels canelons, hi posem una mica de formatge ratllat i uns trossets de mantega.
Els gratinem al forn.



dissabte, 5 de febrer del 2011

DELÍCIES DE COCO

Trobo que el coco i la xocolata lliguen molt bé, o potser és que a mi m' agraden tant el coco com la xocolata. Sigui com sigui, us recomano que proveu de fer aquestes delícies, doncs segur que us soprendran gratament, tant per la senzillesa de la preparació com pel bon resultat que obtindreu.


INGREDIENTS

190 grs. de llet condensada
100 grs de xocolata ( n' hi vaig posar mitat amb llet i mitat sense)
100 grs. de coco ratllat i una mica més per arrebossar les delícies.
cireres confitades


PREPARACIÓ

Fem desfer la xocolata amb la llet condensada al bany maria o al microones ( compte que no es cremi: li posem primer un o dos minuts, remenem i un parell de minuts més... així fins que estigui desfeta)
Afegim el coco, barregem i ho posem a la nevera perquè es prengui la pasta per manipular-la millor.
Agafem porcions de massa amb les mans i l'estirem, hi posem la cirera i fem una bola, que arrebossarem amb coco ratllat.