Després de les festes, una recepta lleugera, que ja ens hem passat prou aquests dies i ens cal recuperar receptes més saludables. A mi m' agrada molt... De fet, fa uns mesos faig fer una dieta desintoxicant per eliminar toxines dels cos, a base d' arròs integral... Durant una setmana només podies menjar arròs d' aquest tipus: els primers 2 dies només arrós i després amb verdura crua, finalment verdura cuita... Així vaig començar a fer l' arròs aquest que avui us presento i que ara faig sovint perquè em resulta molt pràctic: Tinc arròs integral cuit a la nevera i el barrejo amb totes les verdures que tinc i que a més em convé utilitzar perquè així les aprofito. En molt poca estona tinc un plat saludable a taula...I si us emporteu tuper aquest arròs és ideal.
INGREDIENTS
Arròs integral: uns 70 grs. per persona.
verdures: les que tingueu a casa o us vinguin de gust. Avui he utilitzat: carbassó, ceba, alberginia, pebrot, carxofa, pastanaga, broquil i xampinyons
Sal, pebre, oli d' oliva
PREPARACIÓ
Poseu aigua amb sal al foc i quan bulli hi afegiu l' arròs. El deixeu bullir fins que estigui cuit segons les instruccions del paquet. Normalment triga una mica més que l' altre, tot i que últimament he descobert el d' una marca que també ha de bullir 20 minuts com l' arròs normal.
Tallem les verdures que volem utilitzar a trossets petits ( si hi poseu carxofes, les talleu ben petites i només hi poseu la part més tendra)
Posem una paella fonda i gran tipus wok ( com veieu a la foto jo no tinc cap wok, faig servir aquesta que té ja molts anys...) al foc amb un raig d' oli d' oliva. Salteu les verdures a foc mitjà, remenant que no es cremin. Finalment afegiu l' arròs i doneu un parell de voltes. Serviu.